|
“Halal” sertifikatı verilən müəssisələrdə monitorinqlərə başlanılıbAzərbaycanda istehsal olunan bir sıra məhsullara “Halal” sertifikatı verildikdən sonra mütəmadi olaraq monitorinqlər və yoxlamalar həyata keçirilməyə başlanılıb.
Ahlibeyt.az-ın Apa Economics-ə istinadən verdiyi məlumata görə, bunu jurnalistlərə açıqlamasında Standartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Komitəsinin sədri Ramiz Həsənov bildirib.
Onun sözlərinə görə, istehsal olunan məhsulların tərkibinə hansı komponentlərin və ya hansı ətlərin vurulduğunu müəyyənləşdirmək üçün yeni avadanlıqlar alınıb: “Artıq bu avadanlıqlar vasitəsilə dörd komponenti – at, quş, donuz və mal ətini müəyyənləşdirə bilirik. Hətta istehsalçı müəssisələr bilmədən onların məhsullarını alırıq və öz laboratoriyalarımızda analizlər həyata keçiririk”.
R. Həsənov deyib ki, akkreditasiyadan keçən müəssisələrin “Halal” sertifikatına uyğun olmayan məhsullar istehsal etmələri ilə bağlı hələlik heç bir nöqsanların aşkar olunmadığını və bu barədə məlumata malik deyillər. Saytın materiallarından istifadə edərkən istinad vacibdir!
9 İyun, 2014 12:34 ⁄ Çap
Bu bölmədə9 Aprel, 2024 Ramazan Bayramınız Mübarək8 Aprel, 2024 Medianın İnkişafı Agentliyi və Dövlət Təhlükəsizliyi Xidməti vətəndaşları əsassız informasiyalara inanmamağa çağırıb8 Aprel, 2024 Ramazan bayramının namaz vaxtı açıqlanıb |
Xəbər lenti
8 Aprel, 2024 18:25
8 Aprel, 2024 18:04
|
© 2024 .Bütün hüquqlar qorunub. Saytın materiallarından istifadə edərkən istinad vacibdir! |